Eurovision 2024: Η εκτόξευση της Κροατίας στα στοιχήματα και η Κύπρος που προβλημάτισε (βίντεο)

Eurovision 2024: Η εκτόξευση της Κροατίας στα στοιχήματα και η Κύπρος που προβλημάτισε (βίντεο)
Η πέμπτη ημέρα προβών στη Eurovision 2024 ολοκληρώθηκε, με την Κύπρο και την Κροατία να ξεχωρίζουν για διαφορετικούς λόγους.

Νέος γύρος τεχνικών προβών στη Eurovision 2024, που διεξάγεται στο Μάλμε της Σουηδίας, με τις 15 χώρες οι οποίες συμμέτεχουν στον πρώτο ημιτελικό να κάνουν ακόμη μία δοκιμή. Μάλιστα, οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα, το βράδυ της Τετάρτης (01/05), και ένα βίντεο με απόσμασμα 30 δευτερολέπτων της εκάστοτε τηλεοπτικής συμμετοχής.

Στη σκηνή του Malmö Arena ανέβηκαν 15 χώρες, με την Κροατία όχι μόνο να ξεχωρίζει, αλλά να εκτοξεύεται και στα στοιχήματα απειλώντας ανοιχτά την πρώτη Ελβετία, ενώ στον αντίποδα η Κύπρος προβλημάτισε πολλούς χρήστες του Χ με την εμφάνισή της. Η Ουκρανία εξέπεμψε συναισθήματα μέσα από την παρουσίαση του τραγουδιού της.

Κύπρος

Η Silia Kapsis εκπροσωπεί τη νησιωτική χώρα με το τραγούδι «Liar» και σε αυτή την πρόβα ήταν ντυμένη στα λευκά, όπως άλλωστε ήταν και το περασμένο Σάββατο (27/04) κατά την πρώτη τεχνική δοκιμή. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στη σκηνική εμφάνιση πέρα από το ότι τα μαλλιά της Silia Kapsis σήμερα ήταν ίσια, ενώ ήταν σπαστά πριν από μερικές ημέρες. Από εκεί και πέρα, τη Silia Kapsis συνοδεύουν τέσσερις άνδρες χορευτές με cargo παντελόνια και φαρδιά λευκά μπλουζάκια. Δεν υπάρχουν σκηνικά props, αλλά πολλά πράσινα και κόκκινα γραφικά τόσο στις οθόνες LED όσο και στο δάπεδο της σκηνής. Το dance break της Silia Kapsis είναι αυτό που ξεχωρίζει από την παρουσίαση της Κύπρου στη Eurovision 2024. Φυσικά, η Κύπρος θα ανοίξει το διαγωνιστικό τμήμα του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2024, ο οποίος θα γίνει την Τρίτη (07/05).

Σερβία

Η ιδέα της σκηνοθεσίας για το τραγούδι «Ramonda» από τη Σερβία είναι παρόμοια με αυτή που είδαμε στην εθνική προεπιλογή της χώρας και ίδια με την πρώτη πρόβα. Στη σκηνή δεσπόζει ένας μεγάλος βράχος με αμυδρό φωτισμό. Ακόμα, στα γραφικά έχουμε ακτίνες, αστέρια και σύννεφα Στο τέλος της παρουσίασης εμφανίζεται μια ανθισμένη ραμόντα , δίνοντας πλήρες νόημα στο μήνυμα του τραγουδιού. Το φόρεμά της Teya Dora είναι σκούρο γκρι και έχει ένα κομμάτι με βολάν. Οι τόνοι του μοιάζουν πολύ με τα χρώματα των σκηνικών στο βίντεο κλιπ του κομματιού.

Λιθουανία

Δεν παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές στη σκηνική εμφάνιση της Λιθουανίας, η οποία παραμένει παρόμοια με εκείνη του εθνικού τελικού. Τα κόκκινα και μαύρα χρώματα κυριαρχούν στο σκηνικό όπου ο Silvester Belt αλληλεπιδρά με τους τέσσερις μασκοφόρους άνδρες που τον συνοδεύουν. Ο καλλιτέχνης φόρεσε και πάλι το κόκκινο λατέξ κοστούμι του με τα χαρακτηριστικά μαύρα παπούτσια του που δείχνουν το όνομα του τραγουδιού του με τίτλο «Luktelk».

Ιρλανδία

Η Bambie Thug, που αυτοπροσδιορίζεται ως non binary, διατηρεί το κοστούμι της σε σχέση με την πρώτη πρόβα, με το μαύρο να είναι ο πρωταγωνιστής της ζοφερής αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακής σκηνοθεσίας του. Ο σύντροφός της, που προσομοιάζει σε έναν Κένταυρο, έχει πιο περίτεχνο και πιο σκούρο μακιγιάζ από την πρώτη τεχνική πρόβα. Πάντως, η εμφάνιση είναι θεατρική, δραματικό και τα γραφικά στις οθόνες LED δημιουργούν την απαραίτητη ατμόσφαιρα. Στο τέλος του τραγουδιού «Doomsday Blue», όπως γνωρίζουμε ήδη, θα υπάρχουν καπνός στη σκηνή και φλόγες.

Ουκρανία

Το ουκρανικό ντουέτο των Jerry Heil και Alyona Alyona τραγουδά το κομμάτι με τίτλο «Teresa & Maria», το οποίο είναι αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες μαχήτριες. Έτσι, η πρότασή του επιδιώκει να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα έτσι ώστε ο θεατής να εμπλακεί στο θέμα του θέματος του. Με ιδιαίτερη προβολή της υπερυψωμένης κατασκευής, που προσομοιάζει με λόφο, δεσπόζουν ζεστά και αμμώδη χρώματα στην εμφάνιση. Οι δύο καλλιτέχνες διατηρούν τα κοστούμια που είδαμε στην πρώτη τους πρόβα με ανοιχτές και φυσικές γήινες αποχρώσεις. Όλα αυτά συμπληρώνονται από γραφικά στις οθόνες LED με φιγούρες σκιών.

Πολωνία

Η Πολωνή τραγουδίστρια, Luna, επιλέγει τα χρώματα της χώρας της (κόκκινο – λευκό) για την εμφάνισή της, η οποία χαρακτηρίζεται από τους ογκώδεις και μυτερούς ώμους του ρούχου. Δεν γίνονται αντιληπτές αλλαγές σε σχέση με την πρώτη της δοκιμή. Οι δύο νέον πύργοι από σκάκι βρίσκονται στο επίκεντρο της παρουσίασής της. Όλα αυτά θα συνοδεύονται από εφέ για να νοηματοδοτηθούν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στη σκηνή. Επιπλέον, η Luna θα αλληλεπιδράσει με τους μασκοφόρους χορευτές της. Ακόμα, η τραγουδίστρια φαίνεται να ιππεύει ένα κόκκινο άλογο στις οθόνες LED, ενώ στη σκηνή θα υπάρχει και φωτιά.

Κροατία

Σε αυτή τη δεύτερη πρόβα, ο Baby Lasagna επιλέγει ένα νέο και πιο casual χτένισμα. Πάντως, σκηνοθετικά, το στήσιμο είναι παρόμοιο με εκείνο xάρη στο οποίο ο Baby Lasagna είχε σαρώσει στον εθνικό τελικό της Κροατίας, δηλαδή στο Dora 2024. Έτσι, λοιπόν, βλέπουμε στοιχεία παραδοσιακού χορού, τον Baby Lasagna με γιγαντιαία μανίκια με κρόσσια και… σεμεδάκια, εξαιρετική χρήση ολόκληρης της σκηνής. Ακόμα, βλέπουμε και ένα κοπάδι από ζώα φάρμας με νέον στις οθόνες LED, που παραπέμπει στο βίντεο κλιπ του κομμάτιου. Μάλιστα, φαίνεται και γάτες νέον να χορεύουν και να κάνουν την εμφάνισή τους στο τέλος του κομματιού με τίτλο «Rim Tim Tagi Dim». Η σκηνική εμφάνιση έχει στοιχεία καπνού, αλλά και φωτιές σε κάθε ρεφρέν, καθώς και πυροτεχνήματα πριν από την techno γέφυρα.

Ισλανδία

Η Hera Björk, η οποία δεν είναι άγνωστη στον κόσμο της Eurovision αφού έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν την Ισλανδία το 2010. Είναι μια θρυλική ντίβα της ποπ τόσο στην πατρίδα της στην Ισλανδία όσο και στο κοινό της Eurovision. Το φετινό τραγούδι της με τίτλο «Scared of Heights» είναι άλλο ένα από τα ανεβαστικά ποπ κομμάτια που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της. Για τη σκηνή, Hera Hera Björk έχει επιλέξει μια χρυσή και πολύ λαμπερή εμφάνιση με κρόσσια. Μάλιστα, λέγεται ότι το ρούχο της ζυγίζει 6 κιλά. Σκηνοθετικά, δεν υπάρχουν διαφορές με την πρώτη πρόβα, η τραγουδίστρια βρίσκεται πάνω σε μια μαύρη κατασκευή με σκαλιά, έχοντας πέντε καλλιτέχνες στα φωνητικά. Μοιάζει πολύ με την παρουσίαση στον εθνικό τελικό της χώρας, δηλαδή στο Söngvakeppnin 2024, απλά με πολλά χρυσά γραφικά και σιλουέτες χορευτών στις οθόνες LED να ολοκληρώνουν αυτό το πάρτι. Πάντως, η εμφάνιση της Ισλανδίας δεν περιλαμβάνει πυροτεχνήματα.

Σλοβενία

Το τραγούδι με τίτλο «Veronika» είναι εμπνευσμένο από την ιστορία της Veronika Deseniška, μιας Σλοβένας ευγενούς που ερωτεύτηκε ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας και κατηγορήθηκε γοα μαγεία, αλλά αθωώθηκε. Ένας από τους συντελεστές αυτού του κομματιού δεν είναι άλλος από τον Bojan Cvjetićanin, τραγουδιστή και frontman της περσινής σλοβενικής συμμετοχής, δηλαδή του συγκροτήματος Joker Out. Σκηνοθετικά, η Raiven φορά ένα σκούρο ασημένιο κορμάκι και βρίσκεται στο πάτωμα και οι κινήσεις της πυροδοτούν γραφικά στην οθόνη LED της σκηνής. Μαζί της εμφανίζονται πέντε χορευτές με γυμνά κορμάκια, οι οποίοι εκτελούν μια πολύπλοκη χορπγραφία – η όλη εμφάνιση έχει παρόμοια αίσθηση με το βίντεο κλιπ – αιθέρια, αλλά και πολύ δραματική. Και αυτές οι υψηλές νότες στο τέλος απογειώνουν την ατμόσφαιρα. Πυροτεχνήματα, αέρας και ομίχλη πλαισιώνουν την εμφάνιση της Σλοβενίας.

Φινλανδία

Οι θαυμαστές εμφάνισής τους στο UMK, στον εθνικό τελικό της Φινλανδίας, θα χαρούν να ακούσουν ότι το σόου με το γιγαντιαίο αυγό έφτασε και στη σκηνή της Eurovision 2024, μαζί με τα ιδιαίτερα εσώρουχα και τα μικροσκοπικά σορτσάκια του Windows95man. Στην πραγματικότητα, πρόκειται λίγο-πολύ για επανάληψη της παρουσίας τους UMK, αλλά με μεγαλύτερη δυναμική. Στις οθόνες LED πρωταγωνιστούν τα σύννεφα, δίνοντας την αίσθηση screensaver ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Φυσικά, υπάρχουν καπνοί και πυροτεχνήματα που ολοκληρώνουν την εμφάνιση του τραγουδιού «No Rules!».

Μολδαβία

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Natalia Barbu συμμετέχει στη Eurovision, καθώς διαγωνίστηκε για τη Μολδαβία το 2007, καταλαμβάνοντας τη 10η θέση. Η σκηνοθεσία ακολουθεί τη στατική εμφάνιση που είδαμε στο Etapa Națională, δηλαδή στον εθνικό τελικό της Μολδαβίας. Χειροκροτήματα και ένα λευκό βιολί δεσπόζουν κατά την παρουσίαση του τραγουδιού «In The Middle», αλλά η Natalia Barbu δεν πλαισιώνεται πλέον από τραγουδιστές – είναι εντελώς μόνη της, μπροστά σε ένα όμορφο σκηνικό με θαλασσινά τοπία, δέντρα, λουλούδια και πεταλούδες. Κατά τη διάρκεια του μέρους με το βιολί, οι οθόνες LED «μετατρέπονται» σε τεράστια φτερά, έτσι ώστε η Natalia Barbu να μοιάζει με άγγελο. Είναι τελείως διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει σε αυτή τη σκηνή μέχρι στιγμής και είναι πραγματικά έξυπνη εμφάνιση.

Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν εκπροσωπείται από τον Fahree που ερμηνεύει μια μπαλάντα στα Αγγλικά και στα αζέρικα. Έχει μερικά υπέροχα ορχηστρικά έγχορδα που γεμίζουν την αρένα, με πρόσθετα φωνητικά από τον Ilkin Dovlatov, και το όλο πράγμα δημιουργεί ένα μείγμα παραδοσιακών αζέρικων ήχων με μια πραγματικά σύγχρονη οπτική. Τα ρούχα του Fahree για το τραγούδι «Özünlə Apar» είναι σε μαύρες και ασημένιες αποχρώσεις, ενώ ο Ilkin Dovlatov είναι ντυμένος στα μαύρα με λαμπερά μανίκια. Για το μεγαλύτερο μέρος του τραγουδιού, ο Fahree είναι μόνος του στο κέντρο της σκηνής, υποστηριζόμενος από τα μονόχρωμα γραφικά που δείχνουν μια κινούμενη φιγούρα να αναδύεται αργά από το νερό. Στο δεύτερο μισό εμφανίζονται στη σκηνή δύο τεράστια ανοιχτά χέρια, ώστε ο Fahree να τραγουδήσει το τελευταίο μέρος του τραγουδιού ανάμεσά τους. Αυτή είναι μια πραγματικά ιδιαίτερη εμφάνιση, αφού έχει να κάνει λιγότερο με τα επιμέρους σκηνοθετικά στοιχεία και περισσότερο με την ισχυρή ατμόσφαιρα που δημιουργείται συνολικά.

Αυστραλία

Οι λάτρεις των Μαθηματικών θα γνωρίζουν ότι η αναφορά στο «0,618» σχετίζεται με μια ακολουθία Fibonacci – εξ ου και το «στέκομαι στο μάτι της σπείρας». Οι Electric Fields από την Αυστραλία έφεραν τη χρυσή τομή στη Eurovision 2024. Το υπέροχο λευκό φόρεμα του Zaachariaha Fielding αιχμαλωτίζει το φως της αρένας και «μεταμορφώνεται» σε ουράνιο τόξο στην αρχή και, στη συνέχεια, όλη αυτή η εμφάνιση εξελίσσεται σε μια υποτιθέμενη κοσμική έκρηξη φωτός και χρώματος σε όλα τα στοιχεία της σκηνής. Ο Zaachariaha Fielding υποστηρίζεται από τον Michael Ross στα πλήκτρα, δύο τραγουδιστές στα φωνητικά και φυσικά από το μουσικό όργανο ντιτζεριντού για την εμφάνιση του τραγουδιού «One Milkali (One Blood)». Υπάρχει πολλή κίνηση γύρω από τη σκηνή, που δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για μια παρουσίαση που στόχο έχει να καλωσορίσει κάθε γωνιά της αρένας. Μάλιστα, για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision ακούγεται και η γλώσσα Yankunytjatjara, μία γλώσσα των Αβοριγίνων.

Πορτογαλία

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, Iolanda, από την Πορτογαλία ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision 2024 και έκανε πρόβα για το τραγούδι της με τίτλο «Grito». Ο τίτλος μεταφράζεται ως «Φωνάξτε», αλλά δεν υπάρχει τίποτα το κραυγαλέο σε αυτή τη μελωδική μπαλάντα. Πρόκειται για ένα κράμα ποπ και R 'n' B με παραδοσιακές ρίζες πορτογαλικού fado και φωνητικά η Iolanda φαίνεται να γεμίζει κάθε γωνιά της αρένας – από τη μεγευτική a capella έναρξη μέχρι τη μεγάλη νότα στο τέλος. Είναι ένα τραγούδι που πραγματικά «χτίζεται» μέσα στα τρία λεπτά και, παρ' όλο που είναι μπαλάντα, εξακολουθεί να έχει ένα υποκείμενο μπάσο που δονείται. Βέβαια, η σκηνοθεσία είναι παρόμοια με τη νικητήρια εμφάνιση της Iolanda στο Festival da Canção, δηλαδή στον εθνικό τελικό της Πορτογαλίας, με πέντε χορευτές οι οποίοι είναι στα λευκά αλλά με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και εκτελούν μια απαιτητική χορογραφία. Επίσης, έχει χαμηλώσει ο μεσαίος κύβος της σκηνής, γεγονός που προσδίδει οικειότητα και καλλιτεχνικότητα.

Λουξεμβούργο

Αφού νίκησε στη Eurovision πέντε φορές, το Λουξεμβούργο έκανε ένα διάλειμμα 31 ετών από τον διαγωνισμό, αλλά επέστρεψε φέτος. Η χώρα εκπροσωπείται από την Tali, η οποία θα κλείσει τον πρώτο ημιτελικό στις 7 Μαΐου, και εκτός από τραγουδίστρια, είναι δασκάλα φωνητικής και ηθοποιός. Το τραγούδι με τίτλο «Fighter» είναι ένα πραγματικά πιασάρικο ποπ τραγούδι με μείγμα Γαλλικών και Αγγλικών. Σκηνοθετικά, έχουμε επιπλέον κύβους στη σκηνή, που δημιουργούν ένα πλαίσιο για την Tali και τους πέντε χορευτές της. Η ίδια άλλαξε ρούχα σε σχέση με την πρώτη πρόβα και όλοι οι χορευτές της φορούν κόκκινα ρούχα. Κάθε πλευρά της σκηνής 360 μοιρών χρησιμοποιείται σε αυτή την παρουσίαση, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Επίσης, υπάρχουν πυροτεχνήματα, καπνός και φλόγες.

Δείτε βίντεο με τηλεοπτικά αποσπάσματα του πρώτου ημιτελικού

{https://youtu.be/_ZOMBovHT9M}

Οι αντιδράσεις για την πρόβα της Κύπρου στη Eurovision 2024

Δυστυχώς, η δεύτερη τεχνική πρόβα της Κύπρου στη Eurovision 2024 δεν άφησε και τις καλύτερες των εντυπώσεων στους χρήστες του Χ, οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πορεία του τραγουδιού «Liar» με τη Silia Kapsis.

Eurovision, Eurovision 2024, Eurovision Κύπρος, Eurovision 2024 Κύπρος

Eurovision, Eurovision 2024, Eurovision Κύπρος, Eurovision 2024 Κύπρος

Eurovision, Eurovision 2024, Eurovision Κύπρος, Eurovision 2024 Κύπρος

Eurovision, Eurovision 2024, Eurovision Κύπρος, Eurovision 2024 Κύπρος

Eurovision, Eurovision 2024, Eurovision Κύπρος, Eurovision 2024 Κύπρος

Εκτόξευση της Κροατίας στα στοιχήματα για τη Eurovision 2024

Μετά τη δεύτερη τεχνική πρόβα της Κροατίας για τη Eurovision 2024, οι αποδόσεις του τραγουδιού «Rim Tim Tagi Dim» με τον Baby Lasagna όλο και μειώνονται, το βράδυ της Τετάρτης (01/05), φέρνοντάς το μια ανάσα από την κορυφή, στην οποία είναι η Ελβετία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το oddschecker.com, η Ελβετία παραμένει πρώτη στα στοιχήματα ως προς τις πιθανότητες νίκης στη Eurovision 2024 με απόδοση 3,4 που συνεχώς ανεβαίνει, σε αντίθεση με την Κροατία στη δεύτερη θέση η οποία έχει απόδοση 4,25. Ακόμα, στην τρίτη θέση είναι η Ιταλία με απόδοση 7 και η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την Ουκρανία που έχει απόδοση 9 στην τέταρτη θέση και με την Ολλανδία, η οποία έχει απόδοση 11.

Επίσης, στην έκτη θέση είναι η Γαλλία με απόδοση 23 και την ακολουθεί το Ισραήλ με 31 στην έβδομη θέση. Σε απόσταση αναπνοής, στην όγδοη θέση των στοιχημάτων ως προς τις πιθανότητες νίκης στη Eurovision 2024, βρίσκεται πλέον η Ελλάδα με απόδοση 31, η οποία όλο και βελτιώνεται. Τέλος, στην πρώτη δεκάδα πλσάρονται η Ιρλανδία με απόδοση 67 και η Νορβηγία με απόδοση 101, στην ένατη και δέκατη θέση, αντίστοιχα.

Eurovision, Eurovision 2024, Eurovision Ελλάδα, Eurovision 2024 Ελλάδα, Eurovision Στοιχήματα, Eurovision 2024 Στοιχήματα



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr



VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
Tzimas Home Accessories
Κοσμάς Ανθόπουλος - Ειρήνη Νικολάτου - Δικηγορικο Γραφειο
Νίκος Τριανταφύλλου
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline