Λιόλιος για ΕΕΑ και Προμηθέα: «Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει κάτι»
O πρόεδρος της ΕΟΚ, Bαγγέλης Λιόλιος, παραχώρησε απολογιστική-προγραμματική συνέντευξη, όπου και μίλησε για τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας επί των ημερών του, καθώς και το τί είναι προγραμματισμένο να συμβεί στη συνέχεια της θητείας του.
Μεταξύ άλλων μίλησε και για τη παρουσία του ως πρόεδρος στην ομάδα του Προμηθέα.
Αναλυτικά:
“Θα σας το πω όσο πιο κωδικοποιημένα μπορώ. Έχω εκλεγεί από τα σωματεία. Ο τρόπος της εκλογής μου, όπως και για τα μέλη του Δ.Σ., είναι συγκεκριμένος, δεν υπάρχει παρθενογένεση. Από σωματεία προερχόμαστε όλοι.
Γι’ αυτό λοιπόν δίνει τη δυνατότητα ο νομοθέτης να είσαι πρόεδρος της ΕΟΚ ή μέλος του Δ.Σ. και παράλληλα να είσαι και σε ένα σωματείο σαν μέτοχος. Έχω το δικαίωμα να το κάνω αυτό. Δεν μου το απαγορεύει κανείς.
Ήταν επιλογή μου να είμαι πρόεδρος στον Προμηθέα και να έχω μετοχές στον Προμηθέα. Ήταν επιλογή μου, γιατί κατάλαβα ότι πηγαίνοντας ως πρόεδρος της ΕΟΚ κάπου, ότι ο Προμηθέας ήταν πάντα το παιδί μου, αλλά ενηλικιώνεται και πρέπει να μεγαλώσει.
Είμαι πολύ χαρούμενος για ό,τι συνέβη εκεί. Αλλά εγώ είχα άλλο στόχο. Βοηθώντας τον Προμηθέα, βοήθησα και τις άλλες ομάδες να μεγαλώσουν. Πιστεύετε ότι όλα τα εθνικά πρωταθλήματα έγιναν δια μαγείας; Από το πρωί έως και το βράδυ ασχολιόμουν με όλες τις ομάδες και όλους τους παράγοντες για να εξελιχθούν.
Δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ και με τον Προμηθέα. Ξέρετε στο κινητό μου με πόσες ομάδες από τις 900 μιλάω; Τουλάχιστον με τις 700. Αυτός είναι ο ρόλος του προέδρου της ΕΟΚ. Εγώ δεν ήθελα να είμαι στον Προμηθέα, είναι άλλοι άνθρωποι που εμπιστεύομαι πολύ.
Ξαφνικά εδώ και δύο μήνες η ΕΕΑ, που την σέβομαι, με ρωτάει και με εγκαλεί για το αν είμαι πρόεδρος εκεί. Μα είχα δικαίωμα να είμαι! Τα τρία από τα επτά μέλη διαφώνησαν στην ΕΕΑ. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει αυτό που λένε. Εδώ και μήνες τους ζητάω το σκεπτικό. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, όλα θα φανούν λίαν συντόμως, τις επόμενες μέρες. Θα το δούμε.
Μετά που θα γίνει αυτό, την πολιτική ευθύνη ποιος θα την έχει γι’ αυτό, για να βάλλεται ο πρόεδρος της ΕΟΚ; Θα πουν τα μέλη της ΕΕΑ κάναμε λάθος; Θα παρέμβει ο Υπουργός που τα επέλεξε; Έχω ερωτηματικά κι εγώ. Κρεμάνε στα μανταλάκια ανθρώπους. Ποιος θα βγει να ζητήσει συγγνώμη;
Θα ήθελα να δω κάποιον να βγει να ζητήσει συγγνώμη, να πουν λάθος. Εμένα μου καταλογίζουν ένα πρόστιμο. Το φυσικό πρόσωπο δεν έχει πρόστιμο, ακόμη κι εκεί έχουν λάθος. Εγώ έχω υπομονή, θα φανούν όλα. Σέβομαι τους θεσμούς, αλλά τα πρόσωπα που είναι εκεί, είναι στην κρίση του κόσμου”.