Επιστρέφει στο προσκήνιο το σχέδιο ΠΔ για τη λίμνη

Μία θεσμική παρέμβαση που αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης, αν και καλείται να αναδειχθεί ως πεδίο σύνθεσης διαφορετικών απόψεων, θα βρεθεί στο επίκεντρο της επίσκεψης του Σωκράτη Φάμελλου στα Γιάννενα την Πέμπτη.

 

Ο λόγος για το Π.Δ Παμβώτιδας με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος να φτάνει το πρωί της Πέμπτης στα Γιάννενα, όπου θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας. Εκεί, θα έχει και την ευκαιρία να ενημερωθεί και για τα ευρύτερα ζητήματα αρμοδιότητας του Φορέα, με επίκεντρο όμως το Σχέδιο Π.Δ. και τις τοποθετήσεις – προτάσεις των τοπικών φορέων.
Ο κ. Φάμελλος θα παρουσιάσει τις θέσεις αλλά και τις πιθανότατα τελικές προτάσεις του υπουργείου για το Σχέδιο Π.Δ, με ειδικότερη αναφορά σε τρία μείζονα ζητήματα. Ο λόγος φυσικά για την περιοχή του Μάτσικα, δευτερευόντως για τις πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και εγκαταστάσεις και τέλος για τον καθορισμό των ισχυουσών διατάξεων για την κυνηγετική δραστηριότητα.
Πρόκειται ουσιαστικά για τα τρία κορυφαία ζητήματα τα οποία προκάλεσαν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις από την ημέρα που το Σχέδιο Π.Δ τέθηκε σε διαβούλευση.
Ακολούθως, σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Φάμελλος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα και θα επισκεφθεί διαδοχικά τον δήμαρχο Θ. Μπέγκα και τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.
Η κεντρική εκδήλωση στην οποία θα είναι κύριος ομιλητής θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης στην ΕΗΜ. Εκτός από τον κ. Φάμελλο, θα υπάρξουν εισηγήσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου επί του Π.Δ, από τον Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας, τον δήμο Ιωαννιτών, την Περιφέρεια Ηπείρου, τα Επιμελητήρια και θα δοθεί η ευκαιρία και ο χρόνος για παρεμβάσεις – τοποθετήσεις και πολιτών ή εκπροσώπων άλλων φορέων.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  • Εμφανίσεις: 0

Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, διοργανώνουν εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα25 Μαρτίου στην Πλατεία Δημαρχείου στις 12:30 μ.μ. αμέσως μετά την παρέλαση. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Αλ. Τσιάβου» την ίδια ώρα. 

  • Εμφανίσεις: 1

Η Άρτα τιμά τη μνήμη της Ισραηλιτικής Κοινότητας

Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της ιστορικής πορείας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου και διεξάγονται με στόχο την αναβίωση της μνήμης της ιστορικής πορείας μιας κοινότητας που διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην κοινωνική ζωή της Άρτας, μέχρι και την 24η Μαρτίου 1944, όταν και οι Αρτινοί Εβραίοι συνελήφθησαν από τα Γερμανικά Στρατεύματα. 

 

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 23 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24 Μαρτίου. Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:
- Σάββατο 23 Μαρτίου, 18:00: Προβολή φωτογραφιών στην Πνευματική Στέγη του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Αρτης «Ο Σκουφάς» με τίτλο ««Για να θυμάσαι τη Ροζίνα»: η Ισραηλιτική Κοινότητα Αρτης μέσα από τον φωτογραφικό φακό. (α’ προβολή).

- Κυριακή 24 Μαρτίου,
10:00. Βόλτα στην πόλη με ιστορικές αναφορές. Σημείο εκκίνησης: πλατεία Κιλκίς.
12:30: Κεντρική Εκδήλωση στην Πνευματική Στέγη του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς»
16:45: Προβολή φωτογραφιών στη Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» με τίτλο «Για να θυμάσαι τη Ροζίνα»: η ισραηλιτική κοινότητα Αρτης μέσα από τον φωτογραφικό φακό. (β’ προβολή, για τα μέλη της Εβραϊκής Νεολαίας Ελλάδος)
19:00: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ολοκαυτώματος (πλατεία Εβραίων Μαρτύρων), καθώς και Κατάθεση στεφάνων - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Κατόπιν, η Χορωδία του Συλλόγου «Μακρυγιάννης» θα ερμηνεύσει το “Va pensiero” από τον Nabucco του Giuseppe Verdi.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία με αναμμένα κεριά μέσα από την Εβραϊκή Συνοικία προς την Πλατεία Κιλκίς, στο σημείο όπου οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής συγκέντρωσαν τους συλληφθέντες Αρτινούς Εβραίους, πριν τον εκτοπισμό τους στα στρατόπεδα θανάτου. Ενός λεπτού σιγή.

  • Εμφανίσεις: 1

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Εντεταλμένη Σύμβουλος η Ντίνα Μπακόλα

Εντεταλμένη Σύμβουλος, µε αρμοδιότητες την προετοιμασία και υλοποίηση, εθνικών και ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, συγχρηματοδοτούμενων έργων από ΕΣΠΑ, Ε.Ο.Χ, κλπ, που αφορούν το Δήμο Ιωαννιτών, ορίστηκε μετά από απόφαση του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, η Δημοτική Σύμβουλος Ντίνα Μπακόλα.

  • Εμφανίσεις: 3

Η αγροδιατροφή κερδίζει τη μάχη της εξωστρέφειας

Η ελληνική αγροδιατροφή κερδίζει τη μάχη της εξωστρέφειας εκτιμά ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης που επισκέφτηκε την Κυριακή τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food Expo 2019», τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

 

Η έκθεση, αυξάνοντας θεαματικά το εκθεσιακό της μέγεθος κατά 400% και τον αριθμό των εκθετών της κατά 300% τα τελευταία 5 χρόνια, έχει εξελιχθεί ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εκθέσεις τροφίμων και ποτών σ’ ολόκληρο τον κόσμο.
Στη φετινή Food Expo παρουσίασαν τα προϊόντα τους περισσότεροι από 1.300 Έλληνες εκθέτες και 250 ξένοι εκθέτες από 33 χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Κίνα, ο Λίβανος, η Ινδονησία, η Σερβία, η Σαουδική Αραβία, η Αυστρία, η Ρουμανία, το Κονγκό, η Κύπρος, κ.α. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 70.000, μεταξύ των οποίων και 5.000 διεθνείς food traders από 83 χώρες-στόχους για τα ελληνικά προϊόντα από όλη την υφήλιο, με το 60% αυτών να προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 15% από τη Βόρεια Αμερική και το 13% από τη Λατινική Αμερική.
Για πρώτη χρονιά φέτος φιλοξενήθηκε στην έκθεση το σημαντικό πρόγραμμα για την ανάδειξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος «Ελληνικό Πρωινό», με παρουσιάσεις σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο και τη συμμετοχή παραγωγών από πολλές περιοχές της χώρας.
Ο κ. Καραγιάννης επισκέφτηκε τα περίπτερα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, όπου συνομίλησε με τους εκθέτες, κατέγραψε τις εξαγωγικές τους ανάγκες και τα προβλήματά τους και τους ενημέρωσε για τις νέες καινοτόμες δράσεις εξωστρέφειας του Enterprise Greece και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Σε δηλώσεις του ο Γιαννιώτης βουλευτής σημείωσε: "Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για θέματα ανάπτυξης και εξαγωγών αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς και ο ελληνικός αγροδιατροφικός τομέας κερδίζει επάξια τη θέση που του αξίζει στις διεθνείς αγορές, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας".

  • Εμφανίσεις: 3

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS